Drupal

Drupal development: Vlastní políčka v typech obsahu #1

Vydáno:

Jiří Kupka

Tento článek pojednává o vytvoření "statického políčka", tj. políčka, které je přiřazeno automaticky k typu obsahu programově (Title, URL path settings, ...) a není možné ho přidat ve smyslu "vlastní políčko určitého datového typu" (Obrázky, Soubory, DateField, ...). O definování vlastního typu pole bude pojednávat připravovaný článek Vlastní políčka v typech obsahu #2.

Jak fungují hooky v Drupalu?

Vydáno:

Jiří Kupka

Jen málo později potom, co jsem začal nějak vážněji programovat, jsem se seznámil s Drupalem (dokonce jsem začínal na nějaké verzi 5.x). Jelikož jsem neměl moc potuchy o tom, jak funguje volání funkcí, že jdou volat dynamicky, že mohou splňovat určité předpisy, že některé vrací hodnotu a jiné mohou dokonce upravovat parametry přímo do nich vložené, byly hooky pro mě něco jako magie. Bez legrace. Tehdy jsem hledal po různu návody, jak si napsat nějaký jednoduchý modul v Drupalu - vytvořit vlastní stránku s formulářem.

Drupal development: Posílání mailů z modulu

Vydáno:

Jiří Kupka

Zapomeňte na posílání e-mailu z vlastního modulu pomocí funkce mail() v php. Často zapomenete na potřebné hlavičky, musíte nastavovat kódování a vůbec se starat o věci, které s prostým posláním textu do schránky nijak nesouvisí. Udělejte to po Drupalovsku. Základní posílání e-mailů v Drupalu se skládá z několika částí.

Drupal development: Context, podmínky

Vydáno:

Jiří Kupka

Modul Context je jeden z modulů, které při běžné tvorbě jednoduchých webů nemusíte používat nebo vůbec znát. Na druhou stranu, když se jej naučíte ovládat a zjistíte, kdy a na co ho použít, je to neuvěřitelný pomocník.

Drupal development: Vlastní tokeny

Vydáno:

Jiří Kupka

Řekněme, že máme nějaký katalog zboží. Každé zboží má svůj obrázek, popisek, identifikační číslo a cenu. Správce webu bude cenu zadávat bez DPH, ale my budeme chtít, aby se v meta description objevila cena s DPH. Pravděpodobně nejjednodušší řešení je si ji vypočíst a vložit do description pomocí tokenu.